Klankmassage

Kinderen voelen zich vaak enorm aangetrokken tot een klankschaal. De glimmende gouden kleur en de magische klanken maken dat een kind nieuwsgierig wordt naar het zelf aanraken en aanslaan van een klankschaal.  Kinderen kunnen heerlijk wegdromen op de warme volle klanken en komen hierdoor vrij gemakkelijk in een fijne, diepe ontspanning. Hierdoor verdwijnt de onrust en spanning uit het lichaam en het hoofd, (nare) gedachten verdwijnen naar de achtergrond, het is even stil, het kind komt thuis bij zichzelf……

De klank en trilling van klankschalen hebben een bijzondere werking. De trillingen van de klankschalen worden via ons gehoor als klank en via trilling door ons lichaam opgenomen, hierdoor ontstaat een diepe, weldadige ontspanning. Bijzonder aan klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte, het brengt je in contact met de stilte in jezelf.

Je lichaam bestaat voor ongeveer 80% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamscellen mee. Daardoor ontspan je en dit bevorderd het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Je lichaam komt weer in balans. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele spanning en blokkades kunnen daardoor doorbroken worden, dit geldt voor zowel ons lichaam als ook voor onze geest. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Wat is een klankmassage?
Tijdens een klankmassage ligt je kind (gekleed) op een massagetafel eventueel toegedekt met een dekentje. De klankschalen worden op en om het lichaam geplaatst en zacht aangeslagen. Dit kan zowel op de rug als op de buik. Ik hou altijd nauwlettend in de gaten welke reactie de klanken en trillingen geven en pas de klankmassage aan aan de behoefte van je kind.

Een bijzondere ervaring is een klanksessie samen met je kind. Tijdens deze klanksessie staat verbinding met je kind centraal.

Heb je belangstelling voor een klankmassage of een  duo-klanksessie neem dan contact met me op via het contactformulier of mail naar dorien@springinjevel.nl.

De klanksessies vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis op
De Domp 12 in Bolsward.

yoga en coaching voor kinderen.